VÅRA HÄSTAR

Castell


En av våra nya hästar, mer utförlig beskrivning kommer inom kort. 

Pontos


Pontos är en SWB född 2015 efter Briar och ue Flemmingh. Han är en väldigt snäll och stor kille på 186 cm.


Pontos älskar att leka med vatten och är en mästare på att knyta upp knutar.

Cortesch


Cortesch flyttade till oss under höstterminen 2020.

Med sin otroligt taktfulla galopp och starka sinne ser vi bara möjligheter för denna coola häst. Under sina första månader har han fått en stark plats bland våra kära voltigehästar.


Cortesch gillar att resa runt och den uppmärksamhet som han får.

  • Deltog på SM i Billdal 2022
  • Deltog CVI Flyinge 2022
  • Deltog på SM/CVI Flyinge 2021

HÄSTAR VI MINNS

Bellman


Bellman hyrs in till klubben av Linda.

Bellman är Lindas nyaste stjärna och han har gått från klarhet till klarhet (mellan lite glädjesprång här och där). En keligare och klängigare häst än Bellman får vi leta länge efter, ingen uppskattar uppmärksamheten som den här grabben. 


Med sin starka personlighet fångar han många hjärtan och som grädde på moset har han en helt otroligt utmärkande galopp som även den oerfarne skulle kalla vacker.


Under hösten 2024 så såldes Bellman till Torsby voltigeförening. 

  • Deltog på SM i Billdal 2022
  • Deltog på CVI Flyinge 2022
  • Deltog med bravur på SM i Flyinge 2021

Fabio


Fabio inköpt till föreningen våren 2021.

Med en mankhöjd på bara runt 170 cm har Fabio fått titelera sig vår nya maskot sen sin ankomst. Men med en rygg lika lång som mankhöjden finns det garanterat massor med plats för våra voltigörer på ryggen.


Fabio är mer hund än häst och går gärna och flåsar en i nacken om man är i närheten. Han är en genomsnäll individ och har en otrolig vilja att lära sig så än så länge ser Fabios framtid som voltigehäst väldigt ljus ut!


Under början av 2024 så såldes Fabio till Håbo ridskola där han trivs som fisken i vattnet.

  • Deltagit på sin första tävlingar under 2022

Caramba


Caramba kom till oss i juni 2014 utan någon erfarenhet av voltige sedan tidigare. Vi märkte snabbt att han trivdes med sporten och all uppmärksamhet som det innebar. Under åren hos oss har han hunnit samla på sig massor av erfarenhet och tävlar just nu med klubbens juniorlag Team Crux.


Caramba är hästen utan personliga gränser som gärna skulle stå under de andra hästarna i hagen om han var lite mindre. Det är en omöjlighet att hämta någon av de andra hästarna i hagen utan att försöka putta bort Caramba minst en gång per meter. 


Caramba har en mycket stark personlighet och visar tydligt när han inte håller med. Med honom gäller det att vara tydlig och rättvis annars stirrar han surt på dig tills du kommer med krafthinken.

  • Deltog på Sweden International Horse Show 2022 på mässytan
  • Deltog på Sweden International Horse Show 2021 i den stor familjeshowen med bravur.
  • Deltog på SM 2021
  • Deltog på SM i Uppsala 2019

Apache


Apache flyttade till oss i början av 2020.

Han hade ingen tidigare erfarenhet av voltige när han kom till oss och är på en resa för att bli den fulländade voltigehäst som vi vet att han kan bli. 


Domarna har han charmat med sin galopp vilket leder till fina hästpoäng. 


Apache är lika stor som han är snäll (det vill säga VÄLDIGT) så vi hoppas och tror att han kommer att trivas bra i sitt nya liv som voltigehäst hos oss!

  • Kvalade till SM med team Aquila 2022

Diesel


Diesel flyttade till oss 2017 och har gått från klarhet till klarhet i voltigen. Redan 2018 tävlade Diesel med Team Aquila i SM/NM i Laholm och fick ta emot silverpokalen för SM i juniorlag efter bara knappa året som voltigehäst.


Nu för tiden får han stolt titulera sig som en av klubbens trotjänare. Han tar sig ann alla uppgiter han ställs inför och gör alltid sitt bästa för att bära upp sina voltigörer. Oavsett om det handlar om en 4 minuters svårklass trekür eller en skräckförtjust nybörjade.


Diesel är genomsnäll på alla sätt och om han fick bestämma själv skulle han nog helst vilja bli kliad på halsen hela dagarna långa.

  • Deltog på SM i Billdal 2022
  • Deltog på SM/CVI Flyinge 2021
  • Deltog på SM i Uppsala 2019
  • Deltog på SM/NM i Laholm 2018

GG


GG ägdes av Alma Carlsson och var inhyrd till föreningens lag under en period innan han såldes av ägaren.

GG, eller Gigloriouz PP som han egentligen heter, har flera års erfarenhet av voltige och trots lite uppehåll från sporten här och var har han hunnit med massvis av voltige-äventyr.


GG ägdes tidigare av klubben, men såldes några år tidigare då vi inte hade plats för honom i verksamheten för tillfället. Det var självklart tråkigt att behöva lämna ifrån sig en så trevlig och genomsnäll, utbildad voltigehäst, men är stallet fullt så är det. Efter bara ett år hos sin nya ägare hittade GG dock sitt nya hem hos en av våra egna voltigörer och styrelsemedlem - Alma.


Tillsammans med Alma hittade GG tillbaka till voltigen och direkt gjorde han debut på internationell nivå och tog ett SM guld tillsammans med en av våra individuella voltigörer, Nora Sandberg Müller, och longören Marie-Louise Westerlund 2019.

Sandjis


Sandjis fick en kort vistelse hos oss eftersom vi ganska kort inpå hans inflyttning insåg att han hade väldigt ont i benen. Det var något som hade kommit under hela hans liv och vi är glada att vi förstod att något var fel så att vi kunde låta honom slippa fortsätta lida.


Trots våra korta tid med honom hann han ta med sig Cassiopeia på hans första tävling som laghäst någonsin, vilket råkade bli SM 2019 och en silvermedalj för seniorlag. Sandjis var alltså en riktigt cool grabb med en otroligt stark personlighet som inte gick att smita förbi. Han visade tyvärr ofta sin smärta genom bakåtstrukna öron, men om man gav honom en medlidande kram visade han trots allt kärlek tillbaka.


Vi är otroligt ledsna över att han hade ont och ville inget annat än att han skulle kunna spendera fler år med oss på tävlingsbanorna. Maffigare häst får man leta länge efter.

Crescendo


Crescendo hyrdes in till klubben från Linda Jenvall, men har nu flyttat till sitt liv som pensionär.

 

Ibland är han som en envis treåring. Vägrar att gå ut på promenad eller in i ridhuset. Och flytta på 800 kg häst som inte vill är inte det lättaste. Han älskar även att tugga på saker. Å andra sidan är han snäll som ett lamm. Mellan voltigepassen kan Linda ställa honom i ridhuset och så står han där tills det är dags igen. Crescendo är en riktig trotjänare och vi har alltid litat på honom till 100%. Visst är man nervös ibland, men aldrig på grund av hästen. Han går där och gör det han ska, så försöker vi göra det vi ska.

 

Crescendo är DEN hästen som alltid kommer att vara DEN. Världens coolaste, snällaste, tryggaste och bästa voltigehäst. Han är anledningen till att många satsningar och mästerskapsmedaljer ens blev möjliga och det märktes verkligen när han började trappa ner på svårklasstävlingarna. Vi är så himla glada och tacksamma för tiden vi fått med Crescendo, alla från nybörjare på första veckan med träning till mästerskapsmedaljörerna kommer att sakna honom så att det gör ont

När vi letar efter framtida stjärnor till klubben är det en Crescendo vi letar efter.

 

Cato Af Norremosegård


När fina Cato flyttade till oss hade hans karriär som voltigehäst redan startat tillsammans med Hamre voltige men det gjorde inte saken så mycket lättare. Cato har gett oss så mycket, på både gott och ont. Som Andrea en gång sa, man kan inte leva med honom och man kan inte leva utan honom.


2015 blev hans första SM med oss och Team Cassiopeia gjorde sitt bästa med att sitta kvar på ryggen när domarborden i fina Flyinge plötsligt fick huggtänder under hans uppvisning. 2016 gjorde Team Aquila ett försök, det gick något stabilare, men den här gången kanske det var självaste svenska flaggan som försökte attackera. 2017 var första året för Team Crux att ge sig på Catos tävlingsgalopp. Och den tävlingsgaloppen kämpade de med i 3 hela år vilket som tur var gav resultat.


Cato hade alltid sina knäppa idéer och det var något som aldrig kunde försvinna, det var det som gjorde honom till just Cato. Men när Cato gick bra då gick han bäst. Varenda internationell tränare som har hälsat på har varit sugna på att packa ner honom i väskan till flyget. Från domarna fick han alltid de finaste kommentarerna (kanske för att han alltid envisades med att hälsa med högerhoven viftandes i luften) och från varenda person som har haft lyxen att sitta på hans rygg kommer inget annat än lovord.


Flyinge 2018 gick han som en klocka och verkade helt ha glömt huggtänderna under SM 2015. Fram till Nations cup när det helt plötsligt stod en "kiss and cry-corner" uppställt vid tävlingsvolten som han var helt oförberedd på. Då i stunden kändes det väl lite som ruta noll igen. Men bara några veckor senare bevisade han vad han kunde på SM i Laholm där han tog Team Crux hela vägen fram till SM-silvret.


2019 kändes helt klart som Catos år och tillsammans med Team Crux var siktet inställt mot junior-VM i Ermelo. Cato skötte sig så bra på alla lokala tävlingar och för första gången åkte Cato till CVI Ermelo och skötte sig även där galant. För första gången visade han verkligen vad han kunde varenda tillfälle han fick.


Tyvärr skadade sig Cato i hagen hemma hos oss under sommaren 2019 och det blev ett väldigt hastigt farväl av vår ljusaste stjärna. Laget och klubben lämnades med ett stort verkande hål som bara en Cato kan fylla. 

Han kommer för evigt att vara saknad av alla som någon gång har haft turen att vara i hans närhet.

Francois


Francois, eller Frasse, var klubbens charmtroll. Han galopperar sedan mitten av december 2018 på de evigt gröna ängarna.


Frasse var hur snäll som helst och alla barnens favorit. Ibland fick han dock sina ryck. Plötsligt befann man sig på åkern skubbandes efter en häst som inte alls vill gå åt samma håll som man själv vill. Han har tagit den lilla trappen ut ur stallet några gånger när man glömt stänga dörren.

Men han bråkade inte ofta och i voltigen skötte han sig exemplariskt. Förutom förstås när han var kissnödig. Då kunde han inte gå ordentligt och inget annat fanns att göra än att gå in i boxen och låta honom kissa. Sen kunde vi fortsätta träna.


Även bordskicket är ett ämne för sig. Han kunde inte svälja mot tyngdlagen, utan körde upp mulen i vädret. Ändå hamnade hälften av maten utanför munnen. Gärna på öronen. Kanske hade bristen på tänder något med saken att göra.

Han var väl ändå för söt!