TEAM CRUX

OM TEAM CRUX


Team Crux är ett av Uppsala Voltiges seniorlag som tränar tillsammans fyra gånger i veckan. Två hästträningar och två träningar i gympsasal blandat med trähäst, styrka, kondition och gymnastik.

 

Tränare:

Andrea Raud

 

Linförare:

Linda Jenvall


Häst:


 

Voltigörer:

Nora Sandberg Müller

Linnea Jennische

Tuva Westerlund

Sofia Börling

Hilma Tunell Bernström

Tuva Wipemo

Lovisa Baeckström


Deltagare och tränare kan variera från år till år, men nedan kan ni se lite historia om laget genom åren. 


Mer info finns på 

https://www.laget.se/UppsalaVoltige-TeamCrux


Team Crux Instagram

Tävling Sala 2022
Tävling Sala 2022
Foto: Eric Lennerman, Lennerman Creative
Tävling Sala 2022
Tävling Sala 2022
Foto: Eric Lennerman, Lennerman Creative
Tävling Sala 2022
Tävling Sala 2022
Foto: Eric Lennerman, Lennerman Creative

2021:

Likt året innan så var detta starkt präglat av Covid-19 och uppepå det präglades säsongen av skador på både häst och människor. Caramba drog på sig en jobbig bihåleinflammation som höll i HELA säsongen och trots att vi nu fick träna lagkür fanns det ju då ingen häst att träna på... De flesta i laget tävlade ändå aktivt som individuella och tog hem flera fina poäng under tävlingarna. Nora satsade stenhårt till junior-vm som skulle gå i Frankrike under sommaren och lyckades kvala! Och när det blev fastställt att SM/NM äntligen skulle bli av i Flyinge under sommaren kändes allt helt otroligt i jämförelse till föregående år! Caramba var på bättringsvägen men tyvärr inte igång i tid för SM/NM och laget fick tänka om och träna ihop sig med klubbens andra svårklasshäst Diesel. Tävlingen genomfördes efter en kortare tid träning tillsammans men självklart inte så klockrent som det hade gått med Caramba. Inte nog med ny häst och dåliga förutsättningar så bröt Linnea foten på uppvärmningen till den individuella klassen och kunde inte starta i någon av lagkürerna... Det räckte ändå tillslut till ett SM-brons i klassen för juniorlag! Hilma knep det individuella SM-miniorguldet och Nora vann både SM- och NM-guld som individuell junior!

2020:

Året blev långt och tråkigt när Covid-19 inte bara ställde in hela tävlingssäsongen utan gjorde även att träningarna fick se helt annorlunda ut. Ingen lagkür och på gympasalsträningarna fick lagen hålla sig utomhus oavsett väder. Det blev inget SM (eller andra mästerskap) och vid sommarens slut kändes det lite tomt utan ett ordentligt avslut men vi gjorde vårt nästa med fika och voltigeläger för att hålla motivationen uppe. 


2019:

Året då Crux blev ett juniorlag och det blev minst sagt ett händelserikt år. Det tog inte långt tid innan laget insåg sin talang och startade en VM satsning inför junior-VM i Ermelo. Det blev en annorlunda tävlingssäsong med bland annat en start i CVI Ermelo vilket också blev Catos första utlandsresa med voltigen. Cato som alltid varit den knäppa hästen som ingen trodde på skötte sig galant och lagets framtid såg ljus ut.

Tyvärr skadade sig Cato hemma i hagen efter Ermelo och han fick väldigt hastigt galoppera vidare på de evigt gröna ängarna vilket självklart skakade om både laget och klubben. Cato var verkligen one of a kind och kommer för evigt att vara saknad i voltigevärlden.

Laget började träna och tävla på Caramba under resten av säsongen men utan Cato blev VM en lite svårare dröm att nå. 

Tillsammans med Caramba lyckades laget ändå ta sitt första SM guld som juniorlag på hemmaplan i Uppsala.


Team Crux tidigare år

2018:

Detta år visade Cato upp sig ordentligt på både CVI Flyinge och SM/NM i Laholm och laget kunde försvara sitt SM silver i seniorlag. 


2017:

Började laget tävla med Cato och med det tillhörde både ilsketårar och glädjetårar under både träningar och tävlingar. SM 2017 i Örestad tog laget med sig en silvermedalj trots allt.

2016:

Tog laget bronsmedaljen på SM på hemmaplan i Uppsala tillsammans med Lex.

2015:

Under våren 2015 tog vi en paus som lag och tävlade istället individuellt och pas de deux. Nu är vi tillbaka som seniorlag och längtar tills vi får komma ut på tävlingsbanan igen!

2014:

Tema till küren: Oz-the great and powerful. Musiken kommer från filmen och dräkterna är inspirerade av filmen som börjar i svart-vitt och sedan över går i massa färg.

 

Under 2014 har vi gjort en satsning mot WEG. Vi var på två kvaltävlingar, Ermelo och Krumke. I Ermelo gick det inte alls bra, men i Krumke tog vi revansch och gjorde en väldigt bra tävling. Det räckte ändå inte riktigt för att ta oss till VM.

Men vi fick i alla fall åka till Aachen för att tävla och även titta på många av de allra bästa inom voltigen. En fantastisk upplevelse! Aachen blev även Camillas sista tävling med laget innan hon drog till Kanada!

Nu under hösten är det stora målet SM/NM i Hamre. Målet för SM är att hamna högst upp på pallen. Och i NM hoppas vi på medalj. Om några veckor vet vi hur det gick.

HT 2013:

Det blev inget EM i år, men vi har haft jättekul på de tre internationella tävlingar vi har varit på!

Nu på hösten är det stora målet NM i Danmark i slutet av september! Sedan börjar uppladdningen inför nästa tävlingssäsong.

 

2013:

I år satsar vi mer än någonsin. Vi är ett av två lag som tränar för att få representera Sverige på EM i Österrike i år. Vilket lag det blir vet vi in än, men vi kommer se till att ha roligt på vägen.
Siste helgen i April var vi i Holland och tävlade och kom på en fjärde plats. Målet är att vi ska åka iväg på två internationella tävlingar till, Krumke och Aachen.

2012:

För första gången åkte laget på en internationell tävling (om man inte räknar NM i Finland 2006..). Ermelo i Holland. Vi valde att starta i CVI** som innebär samma regler som i Sverige. Till vår stora glädje blev det en seger. Men det roligaste var ändå själva upplevelsen. Vi bodde på tävlingsanläggningen med Capriolen som grannar!

Nästa stora mål för året var NM på Strömsholm. Tyvärr var det tillslut bara tre lag med så bronsmedaljen kändes inte som en så stor bedrift, men kul hade vi!

En månad senare var det SM. Som ändå kändes som årets största mål, där vi verkligen ville prestera. Så poängrekord i både grund och avslutande kür kändes fantastiskt. Att det dessutom räckte till silver var dubbel glädje.

2011:

Satte upp målet att vi skulle bli A-lag. Förvånade och glada blev vi det redan på vårterminen.

Årets stora mål var såklart hemma-SM. För många var det verkligen "äntligen" när vi fick kliva upp på prispallen och få en bronsmedalj runt halsen.

Dessutom ett fint avslut på en era med Marie-Louise som tränare. Vi har kämpat utan häst, tränat upp hästar, skrattat, gråtit och tränat, tränat, tränat.

2010:

Crescendos första SM.
SM:et då vi gjorde en katastrofal bockning eftersom ingen hörde när Camilla räknade. Publiken jublade så mycket! :D
Jag minns det också som tävlingen då jag satt och log på hästen för att vi hade klarat sista blocket.

2009:

Året vi helst vill glömma.

Två skadade voltigörer. "Lurar" tillbaka Inga, som har slutat.
Samma dag som vi ska åka till Hamre och SM får vi beskedet att Crescendo är skadad.
Har turen att få låna Brorsan av Lisa och Kristin så att vi ändå kan genomföra SM.
Som han kämpade för oss!

2008:

Året då vi inte hade en "färdig" voltigehäst, utan tävlingstränade Crescendo och Andiamo.

2007:

Hemma-SM med Castell.

Tävlingen vi kanske mest minns som då vi hade nya dräkter som vi sydde in oss i för att de inte skulle glida.

Så här i efterhand, när man vet att man har utvecklats sen dess, är küren från det SM:et något av det mest fantastiska och roliga som vi som var med då kan titta på.

VÅRA AKTIVA LAG/VOLTIGÖRER